Psychotherapie

Ik werk inzichtgevend, met een combinatie van werkvormen uit verschillende therapiestromingen. Mijn aanbod is gericht op volwassen cliënten (ouder dan 24 jaar).

Cliëntgericht
Deze vorm van therapie richt zich vooral op groei en ontwikkeling en is minder klachtgericht dan sommige andere therapiestromingen. Het achterliggende idee is dat we beschikken over een zelfherstellend vermogen. Wanneer je duidelijker gaat zien welke kenmerken van jezelf en je omstandigheden klachten of problemen veroorzaken, kun je desgewenst veranderingen aanbrengen.

Lichaamsgericht
Al lange tijd werk ik met focussen, een proces van luisteren naar wat je lichaam je vertelt en daar met aandacht en respect bij stilstaan, zonder oordeel en zonder meteen een oplossing te willen. Focussen kan leiden tot opluchting, fysieke ontspanning en kleine of grote veranderingen in je leven. Daarnaast werk ik met interventies uit de sensorimotor psychotherapie, een lichaamsgerichte werkwijze die gericht is op verwerking van trauma en herstel van gehechtheid.

Biografisch werken
Bij bepaalde vragen is het zinvol om samen naar je levensloop te kijken. Als je samenhang in je leven ontdekt en je gaat zien hoe gebeurtenissen in je leven een geheel vormen, dan geeft dat rust. Het helpt om je leven te accepteren, inclusief alles wat er moeilijk aan is. En, net zo belangrijk, om te bepalen hoe je nu – met alles wat er gebeurd is, verder wilt gaan.