Psychotherapie

Ik werk met een combinatie van werkvormen uit verschillende therapiestromingen. Mijn aanbod is gericht op volwassen cliënten (ouder dan 24 jaar).

Cliëntgericht
Deze vorm van therapie richt zich vooral op groei en ontwikkeling en is minder klachtgericht dan sommige andere therapiestromingen. Het achterliggende idee is dat we beschikken over een zelfherstellend vermogen. Wanneer je duidelijker gaat zien welke kenmerken van jezelf en je omstandigheden klachten of problemen veroorzaken, kun je desgewenst veranderingen aanbrengen.

Lichaamsgericht
Wanneer mogelijk en zinvol werk ik met interventies uit de sensorimotor psychotherapie, een lichaamsgerichte en ervaringsgerichte werkwijze die gericht is op verwerking van trauma en herstel van gehechtheid.

Biografisch werken
Als je stilstaat bij je levensloop en kunt zien hoe gebeurtenissen in je leven een geheel vormen, kan dat rust geven. Het helpt om je leven te accepteren, inclusief alles wat er moeilijk aan is. En, net zo belangrijk, helpt het om te bepalen hoe je nu – met alles wat er gebeurd is, verder wilt gaan.